Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Prijzenpot Dota 2-toernooi tien miljoen dollar

En de teller blijft maar lopen.

Het prijzengeld van The International 2014 is de grens van tien miljoen dollar gepasseerd. Het Dota 2-toernooi vindt van 18 juli tot en met 21 juli in Seattle plaats.

The International 2014 heeft de grootste eSports prijzenpot in de geschiedenis. Het prijzengeld van het toernooi was in 2013 nog 2,8 miljoen dollar. Met meer dan tien miljoen dollar voor The International 2014 is die hoeveelheid dus al bijna verviervoudigd.

Valve organiseert het Dota 2-toernooi en legt 1,6 miljoen dollar in. De rest van het prijzengeld wordt middels crowdfunding aangevuld. Dota 2-spelers kopen het zogeheten Compendium waarvan 25 procent van het aankoopbedrag naar de prijzenpot gaat. Met dit virtuele handboek volg je het toernooi op de voet en worden er regelmatig in-game extraatjes vrijgegeven.

The International is een jaarlijks terugkerende kampioenschap van de multiplayer online battle arena (MOBA) Dota 2. Tijdens het toernooi nemen teams uit alle hoeken van de wereld het tegen elkaar op. Vorig jaar won het Zweedse team Alliance het toernooi en ging het 1,4 miljoen dollar rijker terug naar huis.

Cover image for YouTube videoTeam Stories - Alliance - The International 2013

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dota 2

PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties