Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Philips wint patentrechtszaak van Nintendo

De eerste in een serie.

Het electronicabedrijf Philips heeft in het Verenigd Koninkrijk een patentrechtszaak gewonnen van Nintendo. Het is nog niet duidelijk hoe groot het bedrag is dat Nintendo aan Philips moet betalen.

Het Nederlandse elektronicaconcern beschuldigt Nintendo ervan gepatenteerde technologie van Philips te hebben gebruikt voor de Wii. Het gaat hierbij om twee patenten die bewegingen van gebruikers registreren en verwerken in games.

De Britse rechter heeft Philips in het gelijk gesteld. Na de uitspraak van de rechter wacht mogelijk nog een hoorzitting over de schadevergoeding. De omvang van de schadeclaim is vooralsnog niet bekend.

Philips heeft in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten ook nog rechtszaken tegen Nintendo lopen. In het laatstgenoemde land eist Philips naast een schadevergoeding zelfs het verbod op de verkoop van de Wii en Wii U.

Het is overigens niet de eerste keer dat Nintendo een patentrechtszaak verliest. Zo moest het Japanse bedrijf in 2013 de Japanner Seijiro Tomita een schadevergoeding van dertig miljoen betalen, omdat de Nintendo 3DS technieken gebruikt waarop de man patenten bezit.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties