Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Pc-versie Destiny zeker in overweging'

Past het platform als een handschoen, aldus Activision.

Uitgever Activision overweegt een pc-versie van de MMO-shooter Destiny. Volgens Activision-topman Eric Hirshberg past dat platform de game als een handschoen, zo blijkt uit een interview met gamesite Polygon.

"We praten er over en we bekijken de situatie nauwkeurig," aldus Hirshberg. "Een pc-versie is logisch wanneer je kijkt naar het genre en het type game dat Destiny is. Geen aankondigingen, maar weet dat er stevig over gediscussieerd wordt."

Destiny is vooralsnog enkel voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One in ontwikkeling. Eerder liet ontwikkelaar Bungie weten te wachten met een pc-versie omdat daarmee de community te ver uit elkaar zou groeien. Door eerst te focussen op een game voor spelcomputers hoopt de studio zo het best mogelijke product af te ronden.

Activision steekt 500 miljoen dollar in het Destiny-project, dat minstens tien jaar loopt. Het is daarmee de duurste game ooit geproduceerd. De releasedatum van Destiny is vastgesteld op 9 september. De Destiny-bèta begint 17 juli exclusief op de PlayStation 4.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Destiny

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties