Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Gameplay FIFA 15 draait om emotie'

"Feel the game."

Traditiegetrouw komt EA Sports elk jaar met een nieuwe FIFA. In FIFA 15 staat vooral emotie centraal.

Elke wedstrijd worden de emoties van alle 22 spelers bijgehouden. Spelers applaudiseren bij een goed bedoelde voorzet van een teamgenoot, maar raken zichtbaar geïrriteerd wanneer zij voortdurend niet worden betrokken bij het spel. De emoties zijn alleen visueel van aard en hebben geen invloed op de statistieken van de spelers.

Ook buiten de lijnen speelt emotie een belangrijke rol. Zo is er in tegenstelling tot de voorgaande FIFA-games veel aandacht besteed aan de sfeer in stadions. Het publiek anticipeert beter op het verloop van de wedstrijd en sfeeracties maken in FIFA 15 hun intrede.

Op het gebied van gameplay zijn ook de nodige aanpassingen aangebracht. In FIFA 15 reageren spelers sneller en accurater op je commando's, waardoor je meer controle hebt. Zowel speler als bal bewegen hierdoor realistischer over het veld.

Dat realisme komt ook in andere details terug. Zo hebben bijvoorbeeld slidings zichtbaar effect op de kwaliteit van de grasmat en blijft modder op de shirtjes van spelers zitten. Een ander voorbeeld is dat het publiek bij de winnende treffer in blessuretijd anders juicht dan bij de 4-0 in de eerste helft.

De releasedatum van FIFA 15 is 26 september 2014. De voetbalgame is vanaf dan speelbaar op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 15

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Wii, PC, Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties