Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Datum Minecraft voor PlayStation-platformen en Xbox One bekend

In augustus beschikbaar.

Minecraft is vanaf augustus speelbaar op de PlayStation 4, PlayStation Vita en Xbox One. Dat maakt ontwikkelaar Mojang vandaag bekend.

"We kunnen eindelijk het nieuws betreft Minecraft op de Xbox One, PlayStation 4 en PlayStation Vita delen", laten de makers van Minecraft weten. "Onze excuses voor de vertraging, maar Minecraft op de nieuwe consoles uitbrengen is een serieuze klus."

Een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend. De prijs van Minecraft is 19,99 dollar. Voor Minecraft-spelers die de game al voor de PlayStation 3 of Xbox 360 bezitten, is de aanschafprijs 4,99 dollar. De PlayStation Vita-versie is daarbij voor alle PlayStation 3-spelers via het cross-buy programma gratis.

Savegames van de PlayStation 3/Vita en Xbox 360 naar respectievelijk de PlayStation 4 en Xbox One overzetten is mogelijk, maar andersom niet. De reden hiervoor is dat de nieuwere consoles grotere werelden genereren, die de oude consoles niet aankunnen. Tussen de PlayStation 3 en PlayStation Vita zijn savegames wel vrijuit over te zetten.

Bijna alle downloadbare uitbreidingen zijn overdraagbaar tussen enerzijds de Xbox 360- en PlayStation 3-versies en anderzijds de PlayStation 4- en Xbox One-versies. Welke dat precies zijn laat de ontwikkelaar binnenkort weten.

Minecraft is een populaire sandboxgame waarbij je met blokken je eigen wereld creëert. Op de mobiele platforms, pc, PlayStation 3 en Xbox 360 zijn al bijna 50 miljoen exemplaren van de game verkocht.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Minecraft

Video Game

See 1 more

Minecraft: Pocket Edition

Android, iOS, Windows Phone

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties