Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Prijzenpot Dota 2-toernooi ruim vier miljoen

Grootste prijs ooit in eSports.

De prijzenpot van The International 2014 is de grens van vier miljoen dollar gepasseerd en loopt nog steeds op. Het verbreekt daarmee het record van 2,8 miljoen dollar van de vorige editie van het Dota 2-toernooi.

De prijzenpot van het toernooi groeit naarmate meer spelers het zogeheten Compendium kopen. Dat is een virtueel handboek waarmee toernooispelers punten verdienen en unieke in-game voorwerpen winnen. Dit doe je door favoriete spelers te kiezen en winnaars te voorspellen.

Organisator Valve legt zelf 1,6 miljoen dollar in. De rest van het prijzengeld van The International wordt aangevuld middels crowdfunding. Zo kost elke Compendium-bundel tien dollar en gaat 25 procent daarvan naar de prijzenpot.

Daarnaast is dankzij de hoeveelheid prijzengeld bijvoorbeeld al een nieuwe gamemodus en speciale head-up display (HUD) beschikbaar gesteld. Het doel is om uiteindelijk zes miljoen bij elkaar te krijgen. Dota 2-spelers krijgen dan de mogelijkheid om de basis van game aan te passen.

De komende weken zijn er regionale toernooien voor de kwalificatie van het eindtoernooi. Van 18 tot en met 21 juli strijden de winnende teams uit Azië, Europa en Amerika uiteindelijk om de titel van The International 2014. Vorig jaar sleepte het Zweedse team The Alliance de eerste prijs binnen en won daarmee 1,4 miljoen dollar.

The International is een jaarlijks terugkerende kampioenschap van de multiplayer online battle arena (MOBA)-game Dota 2. De game is een opzichzelfstaande vervolg op het Warcraft III-scenario Defense of the Ancients en alleen speelbaar via Steam. Daar is tevens een gratis documentaire te vinden over het fenomeen, genaamd Free To Play.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dota 2

PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties