Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Figurine Platform onthuld voor Nintendo 3DS en Wii U

Grote focus op NFC-technologie, inclusief nieuwe hardware.

Nintendo onthult vandaag een nieuw project onder de werktitel Nintendo Figurine Platform. Hierin ligt de focus op Near Field Communication-technologie (NFC), zo legt het bedrijf uit aan investeerders.

Het project behelst verschillende nieuwe games en fysieke speelgoedfiguurtjes waarvan er eentje is getoond in de vorm van Mario. Voor de Nintendo 3DS komt er een aparte add-on op de markt die via een infrarood signaal de NFC-figuurtjes in je game brengt. Op de Wii U wordt gebruik gemaakt van de NFC-reader die reeds in de GamePad zit gebouwd. Zet daar een compatibel figuurtje op en het karakter verschijnt ook in de game.

Figuurtjes zijn daarbij niet verbonden aan één titel zoals in het geval van Skylanders of Disney Infinity, maar zijn inzetbaar in verschillende games. De eerste reeks figuren en de bijbehorende randapparatuur zijn nu ongeveer een jaar in ontwikkeling.

Tijdens de aankomende E3-beurs toont Nintendo de eerste titels die hier gebruik van maken, wanneer de onthulling voor het grote publiek plaatsvindt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties