Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Troy Baker speelt hoofdrol in Call of Duty: Advanced Warfare

'EXO Suit' te upgraden tussen missies en meer info.

Stemacteur Troy Baker speelt de hoofdrol in Call of Duty: Advanced Warfare als Private Mitchell. Dat blijkt uit een 12-pagina's tellende preview in de nieuwste uitgave van Game Informer (via Gamespot).

Baker is onder meer bekend als de stem van Joel in The Last of Us, Booker in BioShock Infinite en The Joker in Batman: Arkham Origins. In Advance Warfare maakt hij als Private Mitchell onderdeel uit van een groep huurlingen onder leiding van Jonathan Irons, die geportretteerd wordt door House of Cards-acteur Kevin Spacey.

Uit de preview blijken ook de eerste gameplaydetails. Zo verdien je tijdens de campagne ervaringspunten die je tussen de missies door aan je EXO Suit spendeert. Dit futuristische pak gebruik je onder meer om bij muren op te klimmen, snel dekking te zoeken, hoger te springen en tijdelijk onzichtbaar te worden. Desondanks is Advanced Warfare geen scifi volgens Sledgehammer Games.

Dit pak speelt ook een rol in de multiplayermodus. Details daarover blijven vooralsnog schaars. Wel is duidelijk dat er ook een coöperatieve modus in ontwikkeling is, en dat Sledgehammer Games de modi ontwikkelt met eSports in het achterhoofd.

Naast meer realistische wapens bezit je dit keer ook geweren die energie gebruiken en niet afhankelijk zijn van de gebruikelijke munitie. Granaten hebben verschillende effecten, afhangende van hoe lang je ze vasthoudt voor je ze weggooit. Daarnaast is er minstens een bestuurbaar voertuig, de Pitbull. Deze is gebaseerd op het echt bestaande 'Mine-Resistant Ambush Protected (MRAP)-voertuig.

Componist Harry Gregson-Williams keert terug om de soundtrack te verzorgen. Op gamesgebied is hij voornamelijk bekend van zijn werk aan de Metal Gear Solid-reeks, maar hij deed eerder ook al de muziek voor Call of Duty 4: Modern Warfare.

Ondertussen is bekend dat de game in ontwikkeling is voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De Xbox 360 en PS3-versie van Call of Duty: Advanced Warfare worden ontwikkeld door een andere developer. Microsoft heeft nog altijd een exclusiviteitsdeal en Xbox-platformen krijgen daardoor downloadbare uitbreidingen eerder dan de rest. Er is nog geen sprake van een Wii U-versie. Call of Duty: Advanced Warfare lanceert op 4 november 2014.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Advanced Warfare

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties