Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Codemasters onthult GRID: Autosport

Voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

In navolging van de teaserwebsite onthult Codemasters vandaag GRID: Autosport voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. De racegame lanceert op 27 juni aanstaande.

Bij deze derde GRID-game hecht het team veel belang aan de authenticiteit van de wagens. Hoewel de racer geen simulatiegame is, wordt er veel aandacht besteedt aan het finetunen van de verschillende voertuigen en de onderlinge verschillen. Per wagenklasse is de besturing anders, aldus de ontwikkelaar.

GRID: Autosport bevat een singleplayermodus waarin je een professionele racecoureur-carrière nastreeft. Dat doe je door je aan te sluiten bij teams, verzoeken van sponsoren aan te gaan en rivalen te verslaan.

De game kent verschillende soorten races, waaronder Touring Car, Endurance, en Open Wheel. Hierbinnen race je langs meer dan honderd tracks, verspreid over 22 locaties. In de carrièremodus ben je vrij te kiezen in welke typen races je de meeste energie steekt.

Volgens Codemasters is er geluisterd naar de feedback op GRID 2. De wensen van GRID-spelers zijn meegenomen in de ontwikkeling van GRID: Autosport, die zodoende dit keer wel over een cockpit view beschikt. De volledige aankondiging met alle ins- en outs vind je op de blog van Codemasters.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grid Autosport

iOS, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties