Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PlayStation 4 wereldwijd ruim 7 miljoen keer verkocht

Ook meer details over software-update van de console.

Sony heeft sinds de lancering van de PlayStation 4 wereldwijd ruim zeven miljoen exemplaren van de console verkocht. Dat meldt een Sony-medewerker vandaag op de Amerikaanse PlayStation blog.

"Namens het PlayStation-team wil ik jullie bedanken voor de ongekende steun en de keuze voor de PlayStation 4 als next-generation console," zegt Sony's social media manager Sid Shuman. "Zonder jullie konden we dit niet doen! En blijf alsjeblieft feedback geven: we luisteren."

Op 6 april 2014 ging de zeven miljoenste PlayStation 4 over de toonbank. Dit is in een tijdsbestek van ruim vier maanden, aangezien de spelcomputer in november 2013 op de Amerikaanse en Europese markt kwam. Daarnaast heeft Sony op 13 april jongstleden 20,5 miljoen verkochte PlayStation 4-games geregistreerd.

De PlayStation 4 doet het daarmee beter dan zijn voorganger. De PlayStation 3 werd sinds de lancering in de dezelfde tijdsperiode ruim vier miljoen keer verkocht. Of de PlayStation 4 beter verkoopt dan de Xbox One is vooralsnog onduidelijk. Microsoft heeft 3,9 miljoen exemplaren van zijn nieuwste spelcomputer verscheept, maar die cijfers dateren inmiddels uit eind 2013.

Sony geeft ook meer informatie over een firmware update die binnenkort verschijnt. In de 1.70 update wordt SHAREfactory meegeleverd, waarmee je gameplayvideo's met effecten kunt bewerken en vervolgens via social media delen. Met de PlayStation Camera heb je de mogelijkheid de beelden van videocommentaar te voorzien.

Daarnaast is het dankzij de update ook mogelijk online bestelde games via pre-order enkele dagen voor de release te downloaden. De game is dan nog vergrendeld, maar is op de dag van lancering direct speelbaar.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PS4
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties