Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'37 procent gekochte Steam-games nooit gespeeld'

Ze zitten daar maar digitaal stof te verzamelen.

37 procent van alle gekochte Steam-games is door de eigenaars ervan nog nooit opgestart. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van techblog Ars Technica, dat twee maanden lang tot 90.000 Steam-profielen per dag (172 miljoen in totaal) analyseerde.

In het onderzoek is onder meer de relatie blootgelegd tussen het aantal games in bezit en het deel daarvan dat daadwerkelijk is gespeeld, om de populariteit van bepaalde titels vast te stellen.

Dota 2 en Team Fortress 2 scoren met meer dan twintig miljoen bezitters/spelers het hoogst. Maar op de derde plaats eindigt Half Life 2: Lost Coast, een titel die door bijna elf miljoen Steam-gebruikers is gekocht en maar slechts door twee miljoen gamers langer dan zes minuten is gespeeld.

Ook blijkt in welke games de meeste uren worden gestoken. Football Manager 2014 wordt gemiddeld 100 uur gespeeld per verkocht exemplaar. De voetbalsim domineert daarmee, want op de tweede plaats staat The Elder Scrolls V: Skyrim met gemiddeld 53 uur per speler. De multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 2 wordt ook nog veel gespeeld.

Credit: Ars Technica

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties