Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Futuridium EP Deluxe bevestigd voor PlayStation 4

Releasedatum van de indie space-shooter nog niet bekend.

Futuridium EP Deluxe komt uit op de PlayStation 4. Dit meldt ontwikkelaar Mixed Bag op PlayStation Blog.

De indie space-shooter stond voorheen alleen gepland voor de PlayStation Vita. Na het verzoek van fans besluit Mixed Bag de game nu ook naar het televisiescherm te brengen. "We konden zo'n innig verlangen niet zomaar negeren; dus na wat hulp van Sony en wat programmering kunnen we dat nu bevestigen", meldt medeoprichter Mauro Fanelli.

Futuridium EP Deluxe is geïnspireerd door de klassieke 8-bit game Uridium. "Hierbij voegen we wat van Zaxxon toe en dit schudden we allemaal in een 3D graphics jasje", vertelt Fanelli.

De PlayStation 4 versie-versie kent ook nieuwe features ten opzichte van de PlayStation Vita-versie. Zo speel je de game in een 1080p-resolutie en zijn er verbeterde graphics. De DualShock 4-controller krijgt ook unieke functies en de leaderboards zijn gedeeld met de PlayStation Vit- versie. Daarom beschikken de games tevens over Cross-Buy ondersteuning.

De oorspronkelijk versie van Futuridium kwam eerder uit op pc en Mac. Wanneer de nieuwe, uitgebreidere versie op de spelcomputers van Sony uitkomt, is nog onbekend.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.
Reacties