Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pure Chess ook naar PlayStation 4

Fotorealistische graphics in 1080p.

De fotorealistische schaakgame Pure Chess is in ontwikkeling voor de PlayStation 4, zo maken VooFoo Studios en uitgever Ripstone Games bekend.

Kortgeleden lanceerde Pure Chess voor de Nintendo 3DS en de Wii U. Ook is de game al te spelen op de iPhone, iPod en iPad en de PlayStation 3 en PlayStation Vita. De PlayStation 4-versie van Pure Chess draait op een Full HD 1080p-resolutie en bevat 'honderd bonuspuzzels.'

Naast uitgebreide tutorials die je het schaakspel leren, zijn er drie toernooien te doorlopen. Ook zijn er online leaderboards en multiplayer modi, zowel offline als online. De online modus is niet realtime: nadat je een stuk hebt verzet, dien je te wachten tot je tegenspeler zijn game opstart en een tegenzet doet.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je met iedereen online multiplayer kunt spelen, ongeacht waarop je speelt. De zogenaamde cross-platform functionaliteit is al mogelijk tussen de mobiele en de Nintendo-versies. VooFoo Studios wacht nog op versoepeling van Sony's regels, om ook PlayStation-platformen in de mix te laten.

Pure Chess lanceert op 16 april voor €5,99 of in een bundel met alle downloadbare uitbreidingen voor €11,99. Hierin vind je verschillende alternatieve schaakstukken, zoals een Halloween-set en een Paaseiland-set. Ook de soundtrack zit erbij inbegrepen.

Bekijk op YouTube

Read this next