Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Amazon kondigt Fire TV aan

Komen 'duizenden' games voor beschikbaar.

Na maanden van geruchten en speculatie kondigt webwinkel Amazon de settopbox Fire TV aan. Het apparaat past in je handpalm en draait op het Android-besturingssysteem. In de komende maand brengen verschillende uitgevers er 'duizenden' games voor uit, waaronder 2K Games, Disney, Electronic Arts, Gameloft en Ubisoft.

Amazon benadrukt dat Fire TV in eerste instantie geen gaming console is, en dat het bedrijf ook niet de directe confrontatie zoekt met Sony, Microsoft en Nintendo. De settopbox is voornamelijk gericht op het streamen van videocontent via de abonnementsdienst Amazon Prime en soortgelijke diensten.

Desondanks komen er verschillende games beschikbaar voor Fire TV. Dit zijn vooralsnog voornamelijk overzettingen van Android-games voor smarpthones en tablets. Zo zijn Minecraft: Pocket Edition, Asphalt 8 en Deus Ex: The Fall er binnenkort op te koop en te spelen. De Fire TV doet daarin denken aan de OUYA-console, die tevens Android-games afspeelt.

De gemiddelde prijs voor Fire TV-games is vastgesteld op zo'n 1,85 dollar. Naast betaalde content is er ook ruimte voor free-to-play titels.

Ook zitten er exclusieve games voor de Fire TV in de pijpleiding. De eerste daarvan is al uit: Sev Zero, een game van het interne ontwikkelteam Amazon Game Studios (6,99 dollar). Eerder kocht Amazon nog Killer Instinct-studio Double Helix, die naar verluidt nu ook een game voor Fire TV in ontwikkeling heeft.

De games zijn speelbaar met de meegeleverde afstandsbediening voor de settopbox, maar Amazon verkoopt ook een toegewijde controller. Deze is los te koop voor 39,99 dollar. Koop je de deze, dan krijg je Sev Zero er gratis bij.

Amazons Fire TV kost zelf 99 dollar en is vanaf vandaag verkrijgbaar. Het systeem is vooralsnog enkel te importeren vanuit de Verenigde Staten. Het apparaatje huist daarbij een quad-core processor met 2GB RAM-geheugen en een toegewijde videokaart.

Bekijk op YouTube

Read this next