Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Releasedatum Alien: Isolation bekend

"Gillen en krijsen."

Alien Isolation is vanaf 7 oktober verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Dat maakt ontwikkelaar Creative Assembly bekend.

"We zijn blij dat we de releasedatum eindelijk kunnen delen," zegt Creative Assembly's Alistair Hope. "De reacties van gamers tot nu toe zijn fantastisch. Gillen, krijsen, het koude zweet krijgen en racende harten horen allemaal bij de Alien-game die we altijd al zelf wilden spelen."

Hope deelt de ervaringen van spelers die tijdens de EGX Rezzed gamebeurs in Londen Alien Isolation alvast probeerden. Op het evenement werd tevens de datum bekend.

In Alien Isolation speel je de dochter van Ellen Ripley en staat overleven met zo weinig mogelijk middelen centraal. In tegenstelling tot Aliens: Colonial Marines van Gearbox en Sega neem je het niet op tegen hordes aliens. Aan boord van het ruimteschip zit er maar één hele dodelijke Xenomorph je op de hielen, die niet te doden valt.

Deze week vertelde producer Jonathan Court aan mediawebsite The Examiner dat niet alleen Aliens je vijand zijn in de game. "Natuurlijk is er de Alien, maar het ruimtestation is ook bevolkt door overgebleven bewoners die ook moeten overleven. Hoe zij reageren op gebeurtenissen is soms positief, en soms negatief."

Cover image for YouTube videoAlien: Isolation - Announcement Trailer - Eurogamer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Alien: Isolation

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties