Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft onthult reputatiesysteem Xbox One

Permanente verwijdering van Twitch mogelijk.

Microsoft onthult het reputatiesysteem van de Xbox One. Deze maand wordt elk spelersprofiel voorzien van een zogenaamde 'gedragsmeter.' Je reputatie is zichtbaar op je Xbox Live-Gamercard.

Het nieuwe reputatiesysteem is ingedeeld in drie categorieën: Good Players, Needs Work en Avoid Me. De eerste gradatie duidt op goed gedrag, terwijl spelers in de tweede gradatie op hun gedrag moeten letten. Bevind je je in de derde gradatie, dan heb je meerdere malen negatieve feedback gekregen van je medespelers. Ook krijg je een waarschuwing van Microsoft zodra je reputatie onder een bepaald niveau dreigt te raken.

Xbox One-bezitters worden naar aanleiding van gedrag ingedeeld en met elkaar in speelsessies geplaatst. Daarbij is bij herhaaldelijk misbruik van Twitch de mogelijkheid permanent verbannen te worden van de streamingdienst.

"Het doel achter dit systeem is om spelers te herinneren aan de impact die ze hebben op de community," zegt Xbox Live-manager Michael Dunn. "Zo moedigen we hopelijk aan tot meer positieve interacties."

Read this next