Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

2014 FIFA World Cup niet naar PlayStation 4 en Xbox One

EA Sports geeft uitleg.

EA Sports-producer Matt Prior legt aan Eurogamer uit waarom het onlangs aangekondigde 2014 FIFA World Cup niet naar de PlayStation 4 en Xbox One komt. De voornaamste reden blijkt dat EA Sports met de beste middelen zo veel mogelijk mensen wil bereiken.

De PlayStation 3 en Xbox 360 zijn nog steeds de populairste consoles, aldus Prior. Dat geldt ook in Brazilië, het gastland voor de Wereldbeker. De prijs van een PlayStation 4 kan daar door belastingen oplopen tot 1850 dollar. EA Sports zou met het uitbrengen van de World Cup-game op die console Braziliaanse gamers quasi uitsluiten.

"Er zijn twee belangrijke redenen waarom we de game niet als downloadbare uitbreiding brengen, en dat hebben we geleerd van Euro 2012," zegt Prior. "50 procent van onze spelers koopt alleen World Cup. Er zijn veel mensen die geïnteresseerd raken in voetbal als de Wereldbeker plaatsvindt. Voor die mensen is een uitbreiding erg omslachtig. Ze moeten eerst een FIFA-game kopen, huiswaarts keren, online gaan en de uitbreiding dan nog vinden en downloaden. Dat is een behoorlijk obstakel."

UEFA Euro 2012 bevat niet de gameplay van voorganger FIFA 12, wat veel kritiek opleverde. Dat probleem is opgelost bij 2014 FIFA World Cup. "Met een downloadbare uitbreiding kun je helemaal niet zo veel doen," legt Prior uit. "We wilden er zeker van zijn dat we genoeg veranderen aan de gameplay om het voor nieuwe spelers en FIFA-veteranen aantrekkelijk te maken."

Op 17 april verschijnt 2014 FIFA World Cup wereldwijd. Voor de eigenaars van een PlayStation 4 en Xbox One is er aanvullende 'World Cup'-content in FIFA 14 gepland.

Bekijk op YouTube

Read this next