Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eutechnyx kondigt Warhammer 40K: Storm of Vengeance aan

Verwachte release op 27 maart.

De Britse studio Eutechnyx heeft bekendgemaakt dat het nieuwe Warhammer 40K: Storm of Vengeance op 27 maart uitkomt. De game mengt de futuristische oorlogsstijl van Warhammer 40K met een torenverdediging gameplay zoals in Plants vs. Zombies.

Het slagveld is verdeeld in vijf banen, waar je aan de ene kant je eigen gebouwen neerzet en aan de andere kant die van de tegenstander moet vernietigen. Drie vernietigde gebouwen betekenen een overwinning.

Je gaat aan de slag met een van de twee beschikbare fracties, de Dark Angels of Orks. Elke fractie heeft zijn eigen gebouwen die aanvallende eenheden op het slagveld sturen. Andere gebouwen genereren de nodige middelen om die eenheden te kopen. De normale middelen heten Redemption, de speciale Resolve.

Daarnaast bevat de game ook level-ups en vaardigheden. Met Redemption kun je eenheden opwaarderen zodat ze betere eigenschappen ontwikkelen. Resolve legt de basis voor krachtigere eenheden en commando's op het slagveld.

In de singleplayer-modus pauzeert het klikken op een gebouw de game. In een multiplayer match tussen verschillende platforms is dit niet mogelijk. De actie tussen Android-, iOS- of pc-gebruikers zou dus veel sneller verlopen.

Eutechnyx verkoopt een extra fractie als downloadbare uitbreiding op de dag van uitgave. Na de lancering wil de studio nog fracties toevoegen. Vanaf 27 februari kun je met de eerste twee fracties aan de slag in een bètaversie.

Bekijk op YouTube

Read this next