Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA beweert Microsoft niet voor te trekken

Voor de uitgever is Sony gelijk aan Microsoft.

Uitgever Elecronic Arts beweert dat het Microsoft niet voortrekt op Sony in de huidige consolestrijd. Daarover doet EA-topman Peter Moore nu een boekje open.

De uitgever heeft nog veel content te bieden hebben voor PlayStation, aldus Moore. "We hebben veel samenwerkingsmogelijkheden met Sony. Misschien moeten we daar in de toekomst wat meer over praten."

Moore reageert daarmee op de voorbije E3, waarbij opviel dat veel exclusieve content van de uitgever op de Xbox One is gericht. Een game als FIFA 14 krijgt de Ultimate Team Legends mee en wordt gratis weggegeven bij Amerikaanse Xbox One pre-orders. Niets van dat al op de PlayStation 4.

Peter Moore weet ook dat Microsoft nog veel in te halen heeft op Sony, vooral in Europa. De Xbox One komt in sommige landen pas maanden later uit dan de PlayStation 4. Dat is volgens EA's topman de reden waarom Microsoft zo uitpakt met de exclusieve content en features van de uitgever.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 14

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PS2, PlayStation Vita, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo 3DS

FIFA Manager 14

PC

See 2 more

Plants vs. Zombies Garden Warfare

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Titanfall

Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Lazlo Cootmans avatar

Lazlo Cootmans

Redacteur

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.

Reacties