Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Peter Moore: EA blijft offline-games maken

En niet elke game is free-to-play.

Electronic Arts-topman Peter Moore benadrukt dat toekomstige games van de uitgever veelal offline te spelen zijn. Dat doet hij in een blogpost op de website van EA.

"Vandaag de dag zijn de meeste games wel op een of andere manier 'online'," aldus Moore. "Denk aan multiplayer, maar ook automatische updates, achievements en het delen met vrienden. Veel spellen zijn enkel via het internet verkrijgbaar, zoals in de App Store of op Google Play."

Moore: "Dat betekent echter niet dat games van Electronic Arts voortaan altijd een online connectie vereisen. De meeste spellen bevatten gewoon een offline singleplayer-modus, want dat is wat veel spelers willen."

Ondertussen zijn er van verschillende EA-franchises een free-to-play variant verschenen, zoals van Battlefield, Need for Speed en FIFA. Star Wars: The Old Republic. Plants vs. Zombies en de aankomende Command & Conquer zijn tevens gratis te spelen.

"We blijven onderzoeken naar nieuwe manieren om onze franchises free-to-play aan te bieden, maar ook dat wil niet zeggen dat voortaan elke game van EA gratis is," verklaart Moore daarop.

Peter Moore reageert hiermee indirect op het 'altijd online' debacle van SimCity en eerdere uitspraken, waarin de uitgever niet altijd even helder communiceerde over de prioriteit van online connecties en free-to-play games.

Cover image for YouTube videoCommand & Conquer™ - E3 2013 Official Trailer - "Welcome Back, General"

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image
Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties