Eurogamer.nl

The Last of Us gebruikt plattegrond zonder toestemming

De map designer maakt grootse ophef op het internet.

Cameron Booth, plattegrondontwerper, zegt dat zijn werk zonder toestemming is gebruikt in Naughty Dogs The Last of Us. Booth was "ziedend." Inmiddels hebben beide partijen al amicaal contact met elkaar gehad.

Op zijn blog schreef Booth dat Naughty Dog zijn plattregrond voor het Bostonse metrostelsel zonder toestemming gebruikte. "Simpel gezegd, ben ik verdomde woedend," aldus Booth op zijn originele blog. Hij heeft zijn blog inmiddels aangepast na een "constructief" telefoongesprek met Naughty Dog. Specificaties maakt hij (nog) niet openbaar maar Booth meldt dat beide partijen een goede overeenkomst hebben gesloten over het vervolg van deze heisa. "[Naughty Dog] erkende haar fout en verontschuldigde zich hiervoor. Ik heb mijn spijt betuigd voor mijn eerste, verbitterde blog."

Hoewel Booths standpunt niet tegen werd gesproken, trokken enkele lezers zijn manier van aanpak in twijfel. Het is immers niet constructief om als eerste op het internet moord en brand te schreeuwen - dat doe je als de studio niet reageert op privéberichten. Misschien had Booth daarmee moeten beginnen want, zoals blijkt, is Naugthy Dog helemaal niet zo stout als haar naam doet vermoeden. Alhoewel actrice Ellen Page daar weer anders over denkt.

The Last of Us voor de PlayStation is, inclusief Boston transit map, een week uit en scoort hoge cijfers.

The Last of Us - VGA trailer

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.