Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Terraria naar Smartphones deze zomer

Indie-game na PC, Xbox, en PS3 nu ook je mobiele telefoon.

Na het succes van de 2011 indie-hit Terraria op de PC en vervolgens op Xbox Live Arcade en het Playstation Network zal het spel deze zomer ook beschikbaar komen voor smartphones. Dit liet 505 Games weten aan de website Polygon.

De mobiele versie zal leaderboards en achievements bevatten. Ook zal er de optie zijn om screenshots te delen via Facebook. De mobiele variant van Terraria wordt ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Codeglue, welke eerder Rocket Riot ontwikkelde voor Xbox Live Arcade en Windows Phone 7.

Terraria zal beschikbaar komen voor iOS, Android en Windows Phone 8. Naast de mobiele variant zal deze zomer ook een Playstation Vita versie van het spel beschikbaar komen, ontwikkeld door Engine Software - het bedrijf wat ook de XBLA en PSN versie heeft gemaakt.

Terraria kwam oorspronkelijk in 2011 uit voor de PC en werd een grote hit. Het spel is een side-scrolling avontuur met een nadruk op het fabriceren van gebruiksvoorwerpen met de grondstoffen beschikbaar in het spel. Het spel heeft na publicatie nog veel gratis content updates ontvangen. Momenteel wordt er door de oorspronkelijke makers nog hard gewerkt aan een PC update die de extra content van de console versie beschikbaar zal maken voor de trouw PC gebruikers.

Trailer voor de console versie van Terraria

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Terraria

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Wii U, PC, Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties