Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Siobhan Reddy is Australian Woman of the Year

Media Molecule mede-oprichtster hoopt dat het geslachtsrollen verhelpt.

Siobhan Reddy, de mede-oprichtster en studio director van Media Molecule, werd deze week verkozen tot Australian Woman of the Year. De winnaar werd bekend gemaakt in London, Engeland. Ontwikkelaar Media Molecule is beend van de LittleBigPlanet spellen en het aankomende Tearaway.

"Het voelt alsof ik een flinke raket in mijn achterste heb," grapt Reddy. "Ik heb zo lang omlaag gekeken, werkend en dingen makend, dat ik slecht doorhad hoe weinig vrouwen in de gameindustrie werken. De afgelopen maanden heb ik beter nagedacht hoe ik jonge vrouwen kan aanmoedigen om in deze industrie te werken." Eerder in 2013 noemde BBC Radio 4 haar al een van de 100 meest belangrijke vrouwen in het Verenigd Koninkrijk, naast de Koningin Elizabeth II, J.K. Rowling (schrijfster van de Harry Potter boeken) en Victoria Beckham (ex-Spice Girl, modeontwerpster en zakenvrouw).

Reddy is geboren in Zuid-Afrika maar verhuisde op jonge leeftijd naar Australië. Toen ze 18 was, ging ze in Engeland wonen waar ze productie assistente werd bij Perfect Entertainment. Ze begon in 1999 bij Vriterion Games (bekend van o.a. Burnout) maar vertrok daar in 2006 om Media Molecule op te richten.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

LittleBigPlanet

PS3, PlayStation Vita, PSP

See 3 more

LittleBigPlanet 2

PS3

Tearaway

PlayStation Vita

Related topics
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.
Reacties