Eurogamer.nl

Square Enix maakt 45 miljoen euro verlies

Bedrijf noemt "moeilijker wordende consolemarkt" als primaire reden.

De financiële cijfers van Square Enix tonen een verlies van Ľ5,7 miljard (€45 miljoen) over de afgelopen negen maanden (tot en met 31 december 2012). Dit komt als een lichte schok want het bedrijf heeft een aantal grote namen uitgebracht dit jaar: Final Fantasy XIII-2, Hitman: Absolution en Sleeping Dogs. Square Enix noteerde een grotere winst op verkochte spellen dan dezelfde periode vorig jaar (Ľ102,7 miljard in 2012, Ľ95,7 miljard in 2011), waarschijnlijk dankzij de eerder genoemde spellen.

Square Enix verwacht een positieve wending voor het fiscale jaar eindigt. Tomb Raider, de reboot van de populaire franchise die 5 maart 2013 uitkomt, moet hieraan bijdragen.

"De huidige consolemarkt wordt een steeds zwaardere omgeving waarin we moeite hebben om een goed rendement te behalen." Het bedrijf ziet echter ook positieve ontwikkelingen in haar cijfers, voornamelijk bij games voor PC, smartphones en sociale netwerken.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.