Eurogamer.nl

Senator VS noemt games een groter probleem dan vuurwapens

"Want wapens hebben geen invloed op iemand".

Een Republikeinse senator heeft een wel erg vreemde uitspraak gedaan over videogames tijdens een interview voor een Amerikaanse newsshow.

De Republikein in kwestie heet Chuck Todd en zetelt voor de staat Tennessee. Toen hem de vraag gesteld werd over achtergrond checks voor individuen die een wapen wensen te kopen, veranderde hij het thema plots naar videogames.

"I think video games is a bigger problem than guns, because video games affect people", kraamde hij plots uit. Gamers worden inderdaad vaak geraakt door de spelletjes die ze spelen. De dood van Aerith is Final Fantasy 7, bijvoorbeeld. Of de 'Would you kindly' plottwist in Bioshock. Eurogamer wenst echter niemand toe geraakt te worden door een kogel uit een vuurwapen. Oké, op de uitvinder van het Comic Sans MS lettertype na, dan.

Gelukkig zijn er ook normale senatoren in de VS. Zo won een vrouwelijke kandidaat vorig jaar de verkiezingen in haar staat, zelfs nadat de tegenpartij een hilarische lastercampagne tegen haar aanspande omdat ze World of Warcraft speelde.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.