Eurogamer.nl

Wii U houdt voorlopig dezelfde verkoopprijs

Nintendo verlaagt de prijs niet ondanks tegenvallende Q3 cijfers.

De Wii U behoudt voorlopig dezelfde prijs. Dit verzekert Nintendo tegenover investeerders. De eerder besproken kwartaalcijfers vielen tegen maar het Japanse bedrijf is overtuigd dat de Wii U succesvoller wordt.

"Het is duidelijk dat we de waarde van ons product niet duidelijk hebben gemaakt. Dit zullen wij rechtzetten voordat de line-up versterkt en tegelijkertijd verrijken we het software aanbod wat de consument kan overtuigen van de Wii U's aantrekkingskracht," aldus Satoru Iwata, president van Nintendo.

De productiekosten van de Wii U liggen boven de verkoopprijs. Op elke verkochte Wii U maakt Nintendo dus verlies. Het bedrijf verwacht de verliezen te compenseren met verkochte software om winst te maken op de totale Wii U verkopen.

Eerder vandaag berichte Eurogamer Benelux over Nintendo's startegie om 3DS spellen van Japanse studio's in het Westen aan te bieden. Hoewel niet alle titels bekend zijn gemaakt, kent Japan meerdere goede 3DS spellen die hier niet te verkrijgen zijn.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.