Eurogamer.nl

Wees hartchirurg voor een dag dankzij Surgeon Simulator 2013

Gratis game combineert QWOP met de operatietafel.

De recentste Global Game Jam is afgelopen. Het evenement dat liep van 25 tot en met 27 januari leverde enkele zeer originele games op. Surgeon Simulator 2013 is er daar één van.

De teams die meededen aan de opdracht moesten op twee dagen tijd een game maken rond een vastgelegd thema. Deze keer was dat "I'm board". Anders gezegd: maak een game rond een bestaand bordspel. Surgeon Simulator is een geweldige gameversie van Dokter Bibber geworden.

In de game speel je een chirurg die een verdoofde patiënt mag bewerken met een stel werktuigen die je in een gemiddeld operatiekwartier kan terugvinden. De besturing van het spel is echter zeer apart. Zo krijg je de controle over één hand, maar tevens over elke vinger. Het spel speelt dus een beetje zoals QWOP, maar veel bloediger. Hilarische taferelen zijn verzekerd.

In onderstaand filmpje kan je bijvoorbeeld zien hoe de amateurchirurg eerst de hele ribbenkast versnijdt, vervolgens de longen van de patiënt uit zijn lichaam rukt en tenslotte wat in het rond morrelt in de lege torso van de man.

De game kan je via deze link downloaden.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.