Eurogamer.nl

Heavy Rain componist Normand Corbeil overleden

BAFTA Award-winnaar werd 56 jaar.

Normand Corbeil, de componist van spellen zoals Heavy Rain en het aankomende Beyond: Two Souls, is afgelopen vrijdag overleden aan alvleesklierkanker. De aandoening werd in augustus 2012 geconstateerd. Corbeil werd 56 jaar oud.

Corbeils zoon bracht het nieuws naar buiten op The Cancer Forum. Dit is een website waar mensen over elke vorm van de ziekte kunnen praten.

Corbeil heeft in de gamesindustrie naamsbekendheid gekregen door zijn samenwerking met David Cage's studio Quantic Dream. Corbeil verzorgde voor drie (van de totaal vier) Quantic Dream spellen de muziek: Fahrenheit in 2005 (samen met componist Angelo Badalamenti), Heavy Rain in 2010 (waarvoor Corbeil tijdens de 7e British Academy video Game Awards de prijs voor Beste Originele Soundtrack ontving) en Beyond: Two Souls. Laatstgenoemde game staat gepland om dit jaar uit te komen. Het is nog niet duidelijk of Corbeil alle muziek voor dit spel al af had.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.