Eurogamer.nl

Nvidia kondigt eigen handheld spelcomputer aan: Project Shield

Verrassing: nieuw speelgoed!

Hardwarefabrikant Nvidia heeft een eigen handheld spelcomputer aangekondigd met de werktitel Project Shield. Het apparaat draait op Android en is met name bedoeld om op te gamen. Nvidia onthulde de handheld op een persconferentie in Las Vegas.

Project Shield gebruikt een Tegra 4 processor en kan daarmee games met console-kwaliteit afspelen op zakformaat. De handheld bestaat uit een 5 inch scherm met een resolutie van 1280x720 pixels (720p), waar een controller aan vastgemaakt is. Of andersom, het is maar hoe je het bekijkt. Deze twee delen zijn inklapbaar, dus handiger voor onderweg.

Aangezien Project Shield op Android draait zijn alle games uit de App-store er op speelbaar. Er zijn nog geen exclusieve titels voor de nieuwe spelcomputer aangekondigd. Sowieso komen er geen retail releases voor uit: alles gaat digitaal.

Mensen met een GeForce GTX 650 videokaart (of beter) kunnen ook hun PC games streamen naar de Shield via Wi-Fi. In de toekomst wil Nvidia ook dat de Shield content kan streamen naar een televisie, zodat je op een groot scherm kan spelen met zo weinig mogelijk kabels in de weg.

Verder beschikt de Shield nog over een HDMI-, micro-USB en een microSD-poort. Een releasedatum of prijs is nog niet bekend, maar de Amerikaanse en Canadese markt kunnen de handheld in het tweede kwartaal van 2013 tegemoet zien.

shield
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.