Eurogamer.nl

Operation: Game Over verwijdert meer dan 2100 zedendeliquenten uit online games

Onder meer NCsoft, Sony en THQ werken mee om kinderen te beschermen.

Gaia Online, NCsoft, FunCon, Sony en THQ hebben meegewerkt aan Operation: Game Over. Hierdoor zijn meer dan 2100 geregistreerde zedendeliquenten uit hun online games verbannen. Dat is mede mogelijk gemaakt doordat Amerikaanse criminelen, die zo'n misdaad op hun naam hebben staan, al hun online activiteiten moeten melden bij de overheid.

Eerder dit jaar werd een soortgelijke actie gedaan in samenwerking met Apple, Blizzard, Disney Interactive, Electronic Arts, Microsoft, en Warner Bros. Interactive. Dat leverde 3500 verwijderde accounts op. Sony werkte toen ook al mee, maar kon deze keer pas echt tot actie overgaan.

'Het internet is de crime scene van de 21e eeuw,' aldus advocaat Eric T. Schneiderman. 'We moeten de verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat online gaming platforms niet een digitale speeltuin worden voor zedendeliquenten,' vertelt hij in een persbericht. 'Door accounts te bannen zorgen we dat ze niet via die manier alsnog in aanraking kunnen komen met kinderen.'

Hij is de softwarebedrijven erg dankbaar voor hun hulp. 'Samen maken we online communities een veiligere plaats, en ook nog eens mooi op tijd voor het kerstseizoen.'

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.