Eurogamer.nl

Silicon Knights werkte aan Too Human trilogie en Eternal Darkness 2

Ontwikkelaar zelf is op sterven na dood.

Een lid van het gamingforum neoGAF onder de naam Mama Robotnik heeft de geschiedenis van ontwikkelaar Silicon Knights onderzocht. In zijn zoektocht is hij bewijsmateriaal tegengekomen dat duidt op allerlei geannuleerde projecten, waaronder meer Too Human games en zelfs Eternal Darkness 2.

Too Human zou altijd al een franchise worden, maar de eerste game scoorde ondermaats. De trilogie werd zodoende nooit verder gezet. Volgens de gevonden concept art zou het tweede deel de titel Too Human: Rise of Giants dragen, maar deze en het derde deel werden geschrapt.

human

Daarna werkte Silicon Knights aan verschillende projecten, die nooit hebben geleid tot een daadwerkelijke game. Een van die projecten was The Box, een 'open world survival horror' game voor PlayStation 3 en Xbox 360. In 2009 trok uitgever THQ de stekker er uit, nadat deze zelf te kampen had met financiële problemen.

box

Mama Robotnik vond ook concept art die er op zou kunnen wijzen dat Eternal Darkness 2 in ontwikkeling was. Het langverwachte vervolg op de horror-cultklassieker zou stiekem in ontwikkeling zijn terwijl Silicon Knights werkte aan X-Men: Destiny.

dark

Tegenwoordig bestaat Silicon Knights nog maar uit vijf werknemers. In 2007 klaagde de ontwikkelaar Epic Games aan, omdat ze vonden dat die er niet in was geslaagd een werkende game engine op tijd te leveren. Epic Games vocht de aanklacht aan en won niet alleen, maar beschuldigde Silicon Knights er ook van hun engine te gebruiken zonder ervoor te betalen. Epic Games won ook die rechtzaak. Silicon Knights is Epic games nu miljoenen dollars verschuldigd, een tegenslag die ze wellicht nooit meer te boven komen.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.