Eurogamer.nl

Eerste geruchten rond PlayStation 4 verschijnen

Of zeggen we beter "Thebes"?

Tech site SemiAccurate claimt verse info te hebben gevonden over de PS4 (en ook wat over de Xbox 3) via enkele Japanse bronnen. Sony's next-gen console zou door het leven gaan als "Thebes" (en dus niet (langer) als Orbis) en zou in de lente of herfst van 2014 verschijnen.

De Playstation 4 zou een CPU en GPU van AMD hebben, maar dat zijn dan ook alle hardwarespecificaties die SemiAccurate kon onderscheppen. De console zou al hebben klaar gestaan voor massaproductie om ze in 2013 op de markt te brengen, maar doordat een groot deel van de geproduceerde machines niet werkten, werd de productie een tijdje uitgesteld.

Ook over de volgende Xbox wist de site iets te vertellen. Microsoft's derde zou door het leven gaan als Kryptos (niet langer Durango, dus). De test chip in de console voor ontwikkelaars zou Oban heten.

Het is moeilijk om te zeggen dat al deze geruchten volledig waar zijn, maar SemiAccurate bleek in het verleden vrij betrouwbaar. Microsoft en Sony houden de lippen nog wel eventjes stijf op elkaar.

ADVERTENTIE

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.