Eurogamer.nl

Mafia ontwikkelaar toont next-gen RPG engine

Game zelf komt over 2 ŕ 3 jaar uit.

Eén van de ontwikkelaars van het spel Mafia, Daniel Vavra, heeft een eigen engine ontwikkeld die zal moeten dienen als chassis voor next-gen RPG's. Hij toonde ook al een stel video's waarin hij de motor in een voor ons onverstaanbare taal toelicht.

Maar we moeten Vavra niet verstaan om te kunnen zien dat het spul dat hij in handen heeft echt wel next-gen materiaal is. Van dit soort graphics kunnen de huidige consoles niet eens dromen. De engine is een aangepaste versie van Crytek's CryEngine 3.

Vavra's studio, Workhorse, werkt momenteel met de engine om hun volgende game uit te werken. De game die momenteel nog door het leven gaat als "Medieval RPG" zal een next-gen titel worden die in 2014 of 2015 op de markt zal komen. Het team trekt blijkbaar ook vaak naar Middeleeuwse festivals en shows om inspiratie op te doen. Grafisch zal de game alvast niet slecht scoren.

Met dank aan Eurogamer.cz voor het nieuws en de vertalingen.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.