Eurogamer.nl

Nieuwe Microsoft studio werkt aan volgende grote franchise voor Xbox

Even groot of groter dan Halo.

Zal het nieuwe project deze jongen overstijgen?

Microsoft is bezig aan zijn volgende grote franchise. De bedoeling is om een gamereeks te maken die minstens even groot wordt als het huidige vlaggenschip van de Xbox-ontwikkelaar, Halo.

De studio die deze loodzware taak tot een goed einde zal mogen brengen heet Black Tusk Studios. De ontwikkelaar die eerder onder de naam Microsoft Game Studios Vancouver bekend was, is druk bezig zijn huidig aantal werknemers te verdubbelen zodat er uiteindelijk 110 mensen in het bedrijf werken.

Studio manager Mike Crump vertelde de krant The Vancouver Sun dat ze druk bezig zijn aan Microsoft's volgende grote entertainment franchise. Hij vermeldde eveneens dat ze niet aan een bestaande reeks verderbouwen en dat het bedoeling is dat het eindproduct vergelijkbaar zal zijn met de Halo games qua grootte, populariteit en verkoopsresultaten. Tenslotte voegde Crump nog toe dat ze het nieuwe product van de grond af aan aan het opbouwen zijn.

Wat de opvolger van Halo precies zal worden, is nog volledig onbekend. Een CV van een art director bij de studio dat in mei opdook, vermeldde wel dat het team aan een "core AAA shooter ervaring die Kinect gebruikt" werkt. De studio heeft tot op de dag van vandaag echter geen titels uitgebracht. Wat voor game Black Tusk uiteindelijk zal opleveren, blijft dus waarschijnlijk nog voor eventjes onbekend.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.