Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo Wii Mini opgedoken bij Canadese retailer

UPDATE: Officiële beelden en eerste details van het (voor nu) exclusieve Canadese systeem.

UPDATE: Nintendo UK vertelde Eurogamer dat de Nintendo Wii Mini inderdaad op 7 december uitkomt in Canada, maar dat er nog geen plannen zijn voor andere landen of regio's. De Nintendo Wii Mini kost $99.99 en Nintendo heeft een webpagina online gezet met details.

Voor die lagere kosten is wel wat ingeleverd. Het systeem kan bijvoorbeeld niet online en het online multiplayer component van de games die dat bevatten zal dus niet werken. Tevens kun je er geen GameCube games op afspelen.

Het pakket bevat een rode Wii Remote met Wii Motion Plus en nunchuck, een Sensor Bar, een Power Adapter en een standaard composiet kabel. Er zit dus geen specifieke kabel bij voor HD-output. Onderstaande afbeeldingen zijn de officiële beelden van de console, zoals te vinden op de website van de Nintendo Wii Mini.

ORIGINEEL VERHAAL: Op de Canadese website van retailer Best Buy is een (kleine) afbeelding opgedoken van de Nintendo Wii Mini. Volgens de website komt de console 7 december uit. Een prijs is nog niet bekend.

Er gingen al geruchten dat Nintendo met een kleinere Nintendo Wii zou komen. Dit is de eerste keer dat er een daadwerkelijke afbeelding van te zien is. De console is rood met zwart en lijkt rechtop te staan. Het pakket bevat sowieso één standaard rode Wii Remote (met Wii Motion Plus). En ja, de console is kleiner dan de huidige Nintendo Wii. Vandaar de naam.

Nu het apparaat is uitgelekt zal het vast niet lang meer duren voor Nintendo een officiële aankondiging doet. Dan weten we met zekerheid wat er in het pakket zit, hoeveel het kost en of de Nintendo Wii Mini ook naar Europa komt.

Met de release van de Wii U voor de deur is de keuze om een nieuwe Nintendo Wii uit te brengen wellicht een beetje raar. Analyst Michael Pachter ziet er echter de strategie wel achter, zo vertelde hij aan VG247.

"Het was misschien beter geweest als Nintendo de Wii Mini had uitgebracht toen de Nintendo Wii nog helemaal hot was, maar wellicht zijn er plannen om de Nintendo Wii te blijven steunen," zei Pachter. "Volgens Reggie Fils-Aime (van Nintendo) zijn er vorige week alleen al 300,000 Nintendo Wii's verkocht, wereldwijd, dus die console is zeker nog niet dood."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties