Eurogamer.nl

Hotline Miami sequel in ontwikkeling

Eerst wordt de muziek uitgekozen.

Hotline Miami ontwikkelaar Jonatan Söderström werkt aan een sequel op zijn verrassende indie-hit. Dat liet hij weten in een tweet.

"Aan het werk terwijl ik luister naar een voorlopige soundtrack voor Hotline Miami 2 die we dit weekend in elkaar hebben gezet," zo las de tweet. "De vorige keer werkten er negen muzikanten mee aan de soundtrack. Sommige daarvan keren terug in het tweede deel, maar we zijn ook op zoek naar nieuwe bands. We willen het fris houden," voegde Söderström er aan toe.

Het ziet er naar uit dat de downloadable content voor het eerste deel zo groot werd dat dit nu wordt omgezet in een standalone game. Söderström noemde de content "zo lang als de volledige game."

Hotline Miami kwam, zag en overwon toen de game 23 oktober uitkwam op de PC. Schijnbaar vanuit het niets werd de game een enorme hit. Britse collega Tom Brandwell gaf de 'super-violent top-down action game' game een 10/10 en deze won tevens de 'Game of the Show' award van Eurogamer op de Rezzed expo.

De release van de sequel laat waarschijnlijk nog wel even op zich wachten. Söderström: "We zijn er nog maar net aan begonnen. Eerst moeten we nog wat glitches wegpatchen uit het origineel. Dat heeft sowieso voorrang."

Hotline Miami - Launchtrailer

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.