Eurogamer.nl

FigurePrints maakt fysieke replica's van jouw Minecraftwereld

Tegen een prijs, uiteraard.

FigurePrints, een bedrijfje dat zich specialiseert in het namaken van videogame objecten, heeft een nieuwe productietak opgestart. De onderneming die eerder al character models van World of Warcraft-spelers en Xbox Live Avatars namaakte, zal dat vanaf nu ook doen met (een deel van) iemands Minecraft wereld.

Het bedrijf werd een tijdje geleden opgericht door Ed Vries. De man werkte eerder al mee aan de Ouya waar het de laatste tijd opvallend stil rond is en bedacht ook Halo 2600. Vries kan behoorlijk wat uiteenlopende projecten op zijn cv schrijven.

Wie interesse heeft moet eerst een tooltje downloaden (enkel compatibel met Windows XP, Vista en 7) waarmee je je Minecraft werelden kan exporteren. Selecteer daarna een deel van je wereld dat je door het team van FigurePrints gemaakt wilt zien en upload het tenslotte naar hun site.

De kostprijs van je wereld hangt natuurlijk af van de grootte van je geselecteerde wereld, maar afgaande op de prijs van zo'n Xbox Live Avatar, zal je met je maandelijks zakgeld waarschijnlijk niet toekomen. Alle info rond het Minecraft project kan je hier vinden. De dienst werkt momenteel enkel met de PC-versie van Minecraft. Daar komt in de toekomst misschien verandering in.

Heksen, aardappels of beacons zullen ze bij FigurePrints echter niet in je wereld kunnen stoppen. Alles over Minecraft's 1.4 update kan je hier terugvinden. Wees gewaarschuwd: hij is Pretty Scary!

1

Een voorbeeldwereld door FigurePrints

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.