Eurogamer.nl

Ubisoft wil Uplay naar Wii U brengen

En Nintendo's nieuwste kent geen overkoepelend achievement systeem.

Ubisoft heeft grootse plannen voor de Wii U. Het hoofd van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft die plannen uit de doeken gedaan in een interview met Polygon.

Het Nintendo Netwerk biedt ondersteuning aan netwerken van third parties, en dat stelt Ubisoft in staat hun Uplay service naar de Wii U te brengen. Hoe dat in z'n werk gaat zie je in onderstaand filmpje. Uplay is het digitale distributieplatform van Ubisoft, dat onder meer gebruikt wordt voor multiplayer en achievement tracking.

Daarmee is Uplay een van de voorbeelden waarmee ontwikkelaars zelf een achievement systeem kunnen aanbieden. De Wii U zelf zal geen overkoepelend achievement systeem kennen, zoals de Xbox 360 en PlayStation 3 dat wel hebben. Dat bevestigde Jeremiah Slaczka van 5th Cell eerder, die momenteel werkt aan een hele andere game voor de Wii U: Scribblenauts Unlimited.

Momenteel heeft Ubisoft acht titels in de Wii U line-up staan, waaronder ZombiU, Assassin's Creed 3 and Rayman Legends. Het is de bedoeling dat deze games ook digitaal verkrijgbaar zijn in de eShop van Nintendo.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.