Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft wil Uplay naar Wii U brengen

En Nintendo's nieuwste kent geen overkoepelend achievement systeem.

Ubisoft heeft grootse plannen voor de Wii U. Het hoofd van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft die plannen uit de doeken gedaan in een interview met Polygon.

Het Nintendo Netwerk biedt ondersteuning aan netwerken van third parties, en dat stelt Ubisoft in staat hun Uplay service naar de Wii U te brengen. Hoe dat in z'n werk gaat zie je in onderstaand filmpje. Uplay is het digitale distributieplatform van Ubisoft, dat onder meer gebruikt wordt voor multiplayer en achievement tracking.

Daarmee is Uplay een van de voorbeelden waarmee ontwikkelaars zelf een achievement systeem kunnen aanbieden. De Wii U zelf zal geen overkoepelend achievement systeem kennen, zoals de Xbox 360 en PlayStation 3 dat wel hebben. Dat bevestigde Jeremiah Slaczka van 5th Cell eerder, die momenteel werkt aan een hele andere game voor de Wii U: Scribblenauts Unlimited.

Momenteel heeft Ubisoft acht titels in de Wii U line-up staan, waaronder ZombiU, Assassin's Creed 3 and Rayman Legends. Het is de bedoeling dat deze games ook digitaal verkrijgbaar zijn in de eShop van Nintendo.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed III

Video Game

Rayman Legends

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Wii U, PC

See 1 more

ZombiU

Nintendo Wii U

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties