Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Europa krijgt Wii U week eerder dan Japan

Nintendo Land of Zombi U verpakt met premium bundel.

De Wii U komt 30 november uit in Europa. Dit is een week eerder dan de console uitkomt in Japan. Dat maakte President van Nintendo Europe Satoru Shibata bekend in een stream die live te volgen was. In Amerika lanceert de console nog eerder: 18 november.

Eurogamer

Europese gamers krijgen ook de keuze over de twee verschillende bundels die vanochtend al voor Japan waren aangekondigd. Zoals gedacht zal Nintendo Land bij de premium bundel worden geleverd, hoewel de titel alsnog los te koop is voor mensen die voor de basic bundel gaan. In Japan zit Nintendo Land er niet bij.

De prijs van de Wii U blijft nog onzeker doordat Europese winkeliers zelf de prijs mogen bepalen. In Amerika gaan de bundels 299 (basic) en 349 (premium) dollar kosten. De markt kennende zou het ons weinig verbazen als de prijs in euro's daar dicht bovenop zit.

Omdat de Wii U backwards compatible is met de Nintendo Wii games- en accessoires brengt Nintendo die dag ook de Wii Remote Plus Additional Set uit. Deze bevat een Sensor Bar en een Wii Remote Plus. De accessoires zullen ook los (en in verschillende kleuren) te koop zijn.

New Super Mario Bros. U en Nintendo Land zijn launchtitels, maar Shibata stond ook even stil bij de third-party ontwikkelaars. Zo zullen Rayman Legends en ZombiU ook vanaf 30 november verkrijgbaar zijn. Deze laatste zal ook verkrijgbaar zijn in een speciale premium bundel. In Amerika werd tevens bevestigd dat Call Of Duty: Black Ops 2 naar de Wii U komt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

New Super Mario Bros. Mii

Nintendo Wii U

Nintendo Land

Nintendo Wii U

See 2 more

Rayman Legends

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Wii U, PC

ZombiU

Nintendo Wii U

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties