Eurogamer.nl

Code van Divinity games gestolen tijdens Gamescom

Vijfduizend euro voor wie ze terugbrengt.

Vandaag vond er een grote roof plaats op de beursvloer van Gamescom. Neen, het gaat niet om een gestolen slipje van een booth babe die zich aan het omkleden was, maar om twee computers. Twee computers van Larian Studios waarop de vroege code van twee van hun nieuwe games stond: Divinity: Original Sin en Divinity: Dragon Commander.

Hoe iemand in godsnaam de beurs heeft kunnen verlaten met twee PC's in de hand blijft ons een mysterie, maar iemand is er toch in geslaagd. De Belgische ontwikkelaar heeft gelukkig nog een back-up van alle data, dus moeten ze niet meer van nul herbeginnen programmeren aan hun games, maar toch kan zo'n diefstal niet ongestraft voorbijgaan. Daarom krijgt de persoon die de schuldige weet aan te wijzen of de data terug kan brengen een mooie geldsom van 5000 euro.

Het is niet de eerste keer dat nieuwe games van de beursvloer worden gestolen. Twee jaar geleden werd op PAX al een poging gedaan door een persoon om de data van online shooter Breach te kopiëren naar een datadrager, maar gelukkig werd deze jongeman gevat, gearresteerd en uiteindelijk vervolgd. Sommige mensen zijn blijkbaar wel héél ongeduldig...

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.