Eurogamer.nl

Third party ondersteuning voor Vita blijkt lastig

Sony heeft het er maar moeilijk mee.

Sony heeft meer moeite met het vinden van third party ondersteuning voor de PlayStation Vita dan verwacht. Dat zegt Sony Computer Entertainment Worldwide president Shuhei Yoshida in een interview met het Official PlayStation Magazine.

Er komen wel enkele grote franchises naar Sony's nieuwste handheld, in de vorm van Assassin's Creed III: Liberation en Call of Duty: Blacks Ops Declassified. Maar dat zijn er niet genoeg, en verder is het lastig uitgevers te vinden die hebben beloofd hun blockbusters exclusief naar de Vita te brengen.

Aan de andere kant heeft Sony meer geluk met het ronselen van indie-ontwikkelaars, met bijvoorbeeld games als Sound Shapes en Knytt Underground.

De PlayStation Vita werd acht maanden geleden gelanceerd maar is nog niet zo populair als Sony wellicht had gehoopt. Te weinig must-have titels is een kritiekpunt dat vaak wordt opgeworpen. Mede daardoor moest Sony het in het eerste kwartaal van 2012 doen met een verlies van $45 miljoen.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.