Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Europa Universalis IV komt er in Herfst 2013

Paradox verwent de hardcore strategisten.

Paradox Interactive heeft Europa Universalis IV aangekondigd. De hardcore strategietitel komt er aan in de herfst van 2013. Het spel gaat er grafisch alvast goed uitzien, want het krijgt dezelfde engine als Crusader Kings 2 mee. In Europa Universalis leid je een land doorheen de geschiedenis waarbij de focus vooral op de Nieuwe Tijd (16de-18de eeuw) ligt. Uniek aan de reeks is dat elk historisch land speelbaar is.

Paradox belooft alvast enkele nieuwe features. Zo zal je je bestuursvorm dynamisch kunnen kiezen, worden er historische personages en gebeurtenissen voorzien én worden je keuzemogelijkheden bepaalt door hoe goed je monarch is (de "Monarch Power"). Ook een dieper diplomatisch systeem en geoptimaliseerde multiplayer worden beloofd. De developers gaan het ook handelssysteem volledig omgooien.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PC
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties