Eurogamer.nl

Kickstart voor Ouya voorbij

Ruim acht keer het gevraagde bedrag.

Het initiatief voor een hackbare Android-console dat een maand geleden op crowdfunding-website Kickstarter werd gezet, heeft aan het eind van de campagne meer dan 8,5 miljoen dollar opgehaald. Het doel was om in een maand 950 duizend dollar in te zamelen. Dit bedrag was nodig om de console te realiseren. De interesse was enorm, dat bleek al in de eerste twee dagen. Daarin werd al meer dan 2 miljoen gedoneerd.

De exacte cijfers: 8.596.475 dollar, gedoneerd door 63.416 mensen.

Ouya, zoals de console gaat heten, is een hackbare console die draait op Android. Het apparaat is niet groter dan een Rubiks Cube en kan bestuurd worden met de bijgeleverde controller. Maximaal vier controllers kunnen er op worden aangesloten. De ontwikkelaars van de console benadrukken dat het een open platform is waarop iedereen zijn eigen programma's mag draaien. De Ouya komt standaard met de open source-mediaspeler XBMC. Eerder werd ook al bekend dat OnLive, de cloudgaming-dienst ook draait op Ouya.

ADVERTENTIE

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.