Eurogamer.nl

Hoe Nintendo hardware test

Vallen, krassen, proppen, klappen.

Nintendo staat bekend om de stevige hardware die ze leveren. Haal je een Nintendo handheld of console in huis, dan is de kans groot dat je die voor het leven hebt aangeschaft. In een nieuw interview op de website van Nintendo is nu te zien hoe een Nintendo 3DS op een gruwelijke manier wordt getest op stevigheid.

Zo is er onder meer een machine te zien die herhaaldelijk op de knopjes hamert om de soliditeit te testen. Een andere laat de 3DS van grote hoogte vallen om te zien of 'ie de val overleeft, en er is een machine die met hoge snelheid over de touchscreen wrijft om te checken op krasbestendigheid. Er is een apparaat dat de 3DS constant open en dicht klapt om de scharnieren te testen, en verschillende units worden samengeperst om te zien hoeveel 3DS'en op elkaar gestapeld kunnen worden voor transport.

De tests worden uitgevoerd op enkele ongelukkige 3DS'en, en dus niet op elke unit. Anders zou de kans groot zijn dat je een kapotte 3DS uit de doos zou halen!

dstest
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.