Eurogamer.nl

Waarom Minecraft niet op Steam is

"Hopelijk zijn we een inspiratiebron voor anderen."

De Steam Summer Sales zijn weer afgelopen en vele indie-ontwikkelaars hebben de verkoopaantallen van hun games zien verduizendvoudigen. Je game op Steam te koop zetten heeft zo zijn voordelen. Maar waarom is Minecraft nog altijd niet op Steam? Dat vroeg PC Gamer aan Notch, de maker van Minecraft.

Notch: "Ondanks dat ik enorm van Steam hou, ben ik wel wat angstig voor een enkele service die dertig procent van de PC-game-verkoop in handen heeft. Ik hoop op een toekomst waar meer mensen hun games zelf publiceren en dat deze gemarket worden via social media en mond-tot-mondreclame tussen vrienden. Misschien dat Minecraft daarbij helpt? Ik weet het niet, maar we kunnen op zijn minst een inspiratiebron zijn."

Daarnaast liet Notch weten dat Minecraft vandaag de dag beter verkoopt dan ooit tevoren. In de afgelopen 24 uur zijn er 11,660 exemplaren over de digitale toonbank gegaan. Notch verdient daardoor bijna een miljoen dollar per drie dagen.

Video toont wat er nieuw is in Minecraft 1.2

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.