Eurogamer.nl

Man verpulvert Portal speedrun record

Levels worden uitgespeeld in luttele seconden.

Acht minuten en 31 seconden, dat is de tijd die deze persoon nodig had om het volledige spel uit te spelen. Het vorige record stond op 10 minuten.

Voorbereidingen voor de recordpoging begonnen in april, waarna hij even pauze nam en in juni de oefeningen hervatte. Testkamers uit het hoofd leren, optimale portals plaatsen in een fractie van een seconde, constant tegen een hoog tempo bewegen (door achterwaarts te springen) en zoveel meer dingen komen samen eer je het spel tegen dit tempo kunt doorlopen.

Alhoewel de nieuwe Portal speedrun wereldkampioen erop drukt dat er geen cheats, hacks of mods werden gebruikt om het spel uit te spelen, zagen we wel dat er veel portals werden geschoten door 'gaten' in het level om zo langs, boven of door testkamers te geraken of om de tergend trage liftscčnes te omzeilen. Ook het eindbaasgevecht wordt op deze manier op een twintigtal seconden afgerond.

Portal is altijd al een populair spel geweest voor speedrun(ner)s. Denk je dat je het beter kunt doen dan de man in onderstaand filmpje? Stuur het bewijs door naar onze redactie en we trakteren je er eentje als we nog eens op café gaan!

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.