Eurogamer.nl

Hoe Charizard je in de Olympische Spelen krijgt

In dit geval had Hitmonchan misschien beter gewerkt.

Ashley McKenzie is een atleet, maar hij is niet zomaar een atleet. Ashley McKenzie is een judoka die voor Groot-Brittanië naar de Olympische Spelen trekt. Hoe hij dat verwezelijkte? Door een Charizard Lv. 76. De iconische Pokemon die de cover van het legendarische Game Boy spel Pokemon Red siert, gaf McKenzie de moed om het uiteindelijk tot een van de beste atleten ter wereld te schoppen.

Toen McKenzie nog een klein McKenzietje was, was hij net zoals de meeste kinderen van zijn leeftijd verzot op Pokemon. En net zoals vele kinderen van zijn leeftijd verzamelde* hij ook de kaarten rond de (toen nog) 151 monstertjes. En hij had die ene kaart waarvan andere kinderen enkel konden dromen: Base Set Charizard. Tot die kaart afhandig werd gemaakt door een andere jongen. McKenzie probeerde terug te vechten, maar werd door de andere jongen gevloerd. Gevloerd door een judogreep.

McKenzie besloot niet bij de pakken te blijven zitten en bracht een bezoekje aan de dichtstbijzijnde judo club, waar ook de Charizarddief zijn vechtkunsten oefende. McKenzie leerde er zelf ook de gevechtssport, werd vrienden met de jongen die zijn Charizard had gestolen en kreeg uiteindelijk de kaart terug. Zoveel jaren later kan hij een worp doen naar een medaille in Londen. Wat er van Charizard is geworden, blijft een mysterie, maar de atleet zal de kaart voor altijd in zijn hart dragen.

1

De kaart in kwestie.

*net zoals 99.9% van de kinderen van toen hield hij het bij verzamelen aangezien niemand wist hoe het kaartspel werkte.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.