Eurogamer.nl

The Human Element prequel in ontwikkeling voor Ouya

Eerste exclusieve game voor Kickstarter-console.

The Human Element krijgt episodische content in de aanloop naar de lancering van de volledige game in 2015. De content zal een prequel zijn op dat verhaal en is in ontwikkeling voor de Ouya. Het is de eerste exclusieve titel voor de Kickstarter-console.

Robert Bowling, ex-Call of Duty ontwikkelaar en oprichter van Robotoki, ziet wel heil in de open-source console die op Android zal draaien. Zelf doneerde hij 10.000 dollar aan het project. Anderen die datzelfde deden mogen exclusieve updates over de titel tegemoet zien.

The Human Element is in ontwikkeling voor de PC, next-gen consoles, mobiele telefoons en tabletten en speelt zich 35 jaar na de zombie-apocalypse af. De game gebruikt de GPS op je smartphone om je ook buitenshuis verder te laten spelen. "Stel, je speelt thuis en je personage heeft medicijnen nodig. In de in-game wereld durf je niet verder te zoeken of je kunt niks vinden. Maar je weet dat er in het echte leven een drogist in de buurt is. Dan ga je met je iPad of mobiele telefoon naar buiten en op pad. Nu ben je op jacht naar in-game items in de echte wereld. We kunnen dit overal doen waar GPS-data beschikbaar is," aldus Bowling.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.