Eurogamer.nl

Final Fantasy Versus XIII geschrapt?

Stopgezet na zes jaar ontwikkeling.

Volgens een gerucht is het over en uit voor Final Fantasy Versus XIII. Het project zou enkele weken geleden officieel zijn beëindigd, maar Square-Enix zou het liever laten uitdoven dan een officiële statement te maken. Een wijs, maar laf besluit, lijkt ons.

Die zes jaar aan werk kan natuurlijk niet zomaar allemaal in de vuilbak worden gekieperd. Een groot deel van het materiaal zou in de volgende titel van de reeks gestopt worden: Final Fantasy XV. Square-Enix zou grote Final Fantasy-aankondigingen doen op 1 september.

Final Fantasy Versus XIII werd 6 jaar geleden aangekondigd als een deel van de Fabula Nova Crystallis saga, waar ook Final Fantasy XIII en XIII-2 deel van uitmaken. De laatste maanden liet hoofdontwikkelaar Tetusya Nomura al meermaals blijken dat er problemen waren met de ontwikkeling van het spel en ook de real-time demo die we in januari te zien zouden krijgen werd voor onbepaalde duur uitgesteld. De laatste beelden van het spel dateren al van 2010 en willen we jullie als laatste eerbetoon dan ook niet onthouden.

Final Fantasy Versus XIII - Japanse trailer

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.