Eurogamer.nl

Valve brengt Steam naar Linux

Left4Dead 2 eerste speelbare titel.

Valve werkt aan een Steam-client voor het Linux besturingssysteem. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt op de nieuwe blog die hier speciaal voor opgericht is.

Op het moment wordt Steam klaargestoomd voor een release op Ubuntu 12.04, hoewel er in de toekomst wel gekeken gaat worden naar andere Linux releases. Door eerst enkel op Ubuntu te lanceren is het voor Valve makkelijker om te testen en optimaliseren.

De eerste game die gebruik zal maken van de Linux Steam-client is Left4Dead 2. Het doel is om deze net zo goed te laten draaien als de Windows-versie. Daarna zullen andere Valve games worden overgezet. Een releasedatum is nog niet bekend.

ADVERTENTIE

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.